Verse kersen met limoensuiker, warme kersen met op een toefje geslagen room of kersenlimonade on the rocks met verse munt. Loopt het water je al in de mond? Heerlijk, hè. Er zijn talloze zoete variaties te bedenken met dit sappige zomerfruit. Toch kun je kersen ook heel goed combineren met hartige ingrediënten.

Neem de kersen clafoutis uit het supermarktmagazine Boodschappen met rozemarijn en zeezout. In dit recept maak je het deeg zelf, waarna je het verdeelt over de kersen in aparte schaaltjes. Bakken duurt dertig minuten en je hebt er maar 7 ingrediënten voor nodig, niet zo moeilijk dus. Natuurlijk kun je er ook deeg uit de diepvries voor gebruiken of er een grote hartige taart van maken met feta en geruld gehakt. Lekker in combinatie met een frisse witlof-salade met bietjes met on top gesneden kersen.

Als je de smaak te pakken hebt en meer hartige recepten met kersen zoekt, kijk dan ook even bij de 7 hartige gerechten met kersen van Culy. Denk aan een pizza met geitenkaas en gegrilde kersen of geroosterde kersen op toast. En heb je zelf een lekkere variatie bedacht of gevonden, deel het met ons! Dan verspreiden wij de boodschap ook. Hoe meer kersenrecepten, hoe beter!

Foto: Zidonito McBrain